Spekuk

Laatst hadden Marina en ik een avondje afgesproken om met vriendinnen in Utrecht wat te gaan eten. We vinden het altijd leuk om weer een nieuw restaurant uit te proberen. Zo kwam we terecht bij Spekuk aan de Drieharingenstraat.  Als omschrijving op de site stond ‘Gelaagde Indonesische gerechten met Hollandse nuchterheid’ oké ik dacht alleen maar; Ik kom eraan!

Het menu bij Spekuk is origineel en ondanks de kleine kaart toch uitgebreid. Rames staat centraal op de kaart, dat is eigenlijk een kleine Indonesische rijsttafel op 1 bord. Bij het samenstellen van je eigen Rames kan je de keuze maken voor de verschillende soorten; vlees, vis, groente en rijst. Daarnaast hebben ze verschillende soorten saté. Van de welbekende kipsaté, bekend bij elke nuchtere Hollander, tot saté van intvis en de Tofu. De bediening raadde ons als voorgerecht ook de oesters aan, deze zijn dan ook echt een aanrader!

Spekuk is een klein woonkamer restaurant. De sfeer is heel relaxed en ontspannen. Het is niet mogelijk om een tafel te reserveren en omdat het maar een klein restaurant is moet je wel geluk hebben om een plekje te krijgen.

De omschrijving van het restaurant maakte mij nieuwsgierig en de verwachtingen die ik had hebben zij meer als waargemaakt. Ik kom zeker nog eens terug om te genieten van een heerlijke rames.

Restaurant Spekuk – Drieharingenstraat 10 Utrecht

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart