Málaga

Heb je het voornemen om binnenkort een citytrip te maken maar je hebt nog geen goede bestemming gevonden? Ik deel graag met jullie mijn liefde voor het mooie Málaga. Malaga is een heerlijke stad aan de Middellands zee op nog geen 3 uur vliegen vanaf Amsterdam. In 2015 ging ik voor het eerst naar Málaga, na veel mooie reizen gemaakt te hebben, wilde ik naar een Europese stad waar ik nog niet eerder was geweest. Daar was Málaga en sinds die tijd ben ik verliefd op deze heerlijke stad.

Málaga is een oude stad waar elke keer weer iets nieuws is om te ontdekken. De oude binnenstad is een gezellige wirwar van kleine straatjes. De stad is gevuld met kleine tapasbarretjes en winkels. Na het ronddwalen in één van de kleine straatjes wordt je vaak verrast met een mooi plein waar altijd een plek in de zon te vinden is.

In Málaga staat goed eten en drinken centraal. Ga vooral naar de kleine tapasbarretjes waar je authentieke Spaanse tapas kunt bestellen.  Naast de kleine barretjes waar voornamelijk de Malagueños  komen zijn er ook voldoende restaurants te vinden waar je terecht kunt voor het meer healthy en hippe menu. Maar ik raad je vooral aan om een klein barretje in te gaan en daar een drankje met een tapa te bestellen.

Beher. Het restaurant met de beste Jamon Iberico van Málaga. Het menu is klein, maar de kwaliteit is top! Bij Beher vindt je de beste tapas gemaakt met typische spaanse Iberico ham.

Bodega bar El Pimp – is een waar begrip in Málaga. Het is een grote bodega die alleen al voor de mooie locatie het bezoeken waard is. Bij Pimpi is het menu uitgebreid. Een echte aanrader is de kleine bodega van Pimpi; het menu is wat kleiner, maar de sfeer is heerlijk! Verwacht geen zitplekken, maar ga er wel eens gezellig in de drukte staan. Probeer als je bij Pimpi bent vooral de Malaga Virgin is, dit is een zoete moscatel waar zij bekend om staan.

Casa Lola – Als je om 14:00 uur bij casa Lola aankomt staat er een langer rij te wachten op een plekje in het restaurant- nou en dat is niet voor niets , believe me. Het menu bestaat voornamelijk uit tapas, maar ook pinchos zijn hier voldoende te verkrijgen. Het eten is heerlijk en zoals de andere restaurants in Málaga is de prijs kwaliteit echt goed.

Café Central– Dit is een echt karakteristiek café in het historisch centrum aan Plaza de la Constitución. Het café is een echte aanrader voor een typisch Spaans ‘ontbijt’, met goede koffie als hoogtepunt. Aanrader; een plekje op het terras met goede koffie en Churros om erin te dopen.

Mercado Atarazanas – Om echt kennis te maken met de Spaanse keuken is de overdekte markt de ideale plek om eens een bezoekje te brengen. Naast het grote aanbod van dagverse producten zijn er ook meerdere kleine eetkraampjes. De gerechten zijn heerlijk!

 

Wil je even aan de drukte van de stad ontsnappen? Binnen 10 min lopen ben je in de haven en op het strand. Vanuit de stad loop je via het park richting de zee. In de haven van Malaga is altijd wat te beleven, naast de goede restaurants en barretjes is er in de haven vaak live muziek of een markt. Het brede malagueta strand is een mooi uitgestrekt strand waar je 4 strandtenten kunt vinden. Met je blote voeten en een vers gemaakte paella lunchen in de zon – do i need to say more?

Ik hoop dat ik jullie net zo enthousiast heb kunnen maken over Málaga als ik ben! Maar ga vooral niet in grote getalen, want ik hoop dat Málaga de sfeer behoud zoals het nu is en niet wordt bedolven onder de toeristen.

 

There are no comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart