BasQ Kitchen

Spanje is by far mijn favoriete land. Met regelmaat ben ik in Spanje en dan met voorkeur Andalusië te vinden.  In Spanje is eten en drinken in een goede sfeer met vrienden en familie heel belangrijk. Geen poespas maar de gezelligheid en het eten centraal. In een typisch Spaans restaurant zie je dan ook geen instagram waardig interieur. Vaak vindt je hier kleinere restaurants en barretjes, waar je even binnenloopt voor een kleine hapje / tapa.

De restaurants in Nederland zijn anders ingericht en ook de tapas cultuur is niet echt bekend in Nederland. Maar gelukkig is daar BasQ! Bij BasQ is er echt een stukje Spanje naar Nederland gehaald. Zelfs in het interieur is een vertaling gemaakt van Spanje naar Nederland.

Op het menu bij BasQ vindt je dan ook authentieke spaanse gerechten zoals; croquetas, patatas bravas, calamars en de jamon Iberico. De gerechten zijn stuk voor stuk echt heerlijk. Smaak staat voorop. In Nederland heb ik nog geen ander goed Spaans restaurant gevonden.

Als we geen reis naar Spanje op de planning hebben staan en een heimwee beginnen te krijgen gaan we naar Rotterdam. Even een drankje en een hapje bij BasQ om weer even typisch Spanje te proeven. Probeer vooral de Albondigas eens bij BasQ, deze zijn echt heerlijk.

Je vindt BasQ in de markthal in Rotterdam. Als je op zoek bent naar echt goede gerechten en een fijne sfeer ben je hier zeker aan het goede adres.

                                                                                     BasQ Kitchen – Grote Markt 188 Markthal Rotterdam.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart