Porto

Dit voorjaar ben ik samen met een vriendin (… en zonder vriend en kind) een weekendje naar het prachtige Porto geweest. Even niet hoeven na  te denken over wanneer we terug naar het appartement moeten omdat er iemand een slaapje moet doen, geen luiers die verschoond hoeven te worden en  geen eten dat klaar gemaakt hoeft te worden… Alleen een beetje rondslenteren door de mooie straatjes, op terrasjes drankjes drinken en leuke eettentjes opzoeken. Heerlijk!

Hieronder een aantal van mijn favoriete tentjes:

Restaurant Mercearia das Flores

 

Toen we op de Rua das Flores liepen kwamen we dit kleine restaurantje tegen. Heel knus en het ziet er zowel van binnen als van buiten heerlijk kneuterig uit. Dé perfecte plek om een wijntje te nuttigen met een heerlijk kaasplankje erbij. Probeer buiten een plekje te scoren, maar vergeet zeker niet om even naar binnen te wandelen! Van binnen ziet het er uit als een traditioneel supermarktje waar je heel veel regionale producten kunt kopen. Zeker de moeite waard!

www.merceariadasflores.com | Rua das Flores 110 | 4050–263 Porto | Portugal
Foto credits: www.meceariadeasflores.com | timeout.com

 

Mercador Cafe

 

Dit was het eerste tentje waar we naar toe gingen om te ontbijten. Het restaurant zit in het leukste straatje van de stad, Rua das Flores. Je kan kiezen uit verschillende zelfgemaakte taartjes die in de vitrine op je liggen te wachten. Ook hebben ze een simpele menukaart met keuze uit yoghurt, tosti’s, gebakken ei en dergelijke lekkernijen. ‘s Middags kan je er ook terecht voor een lekkere salade.

Mercador cafe | Rua das Flores 180 | 4050-266 Porto | Portugal

Ontbijten/lunchen bij Zenith

Van mijn broer en schoonzus kregen we de tip mee om te lunchen bij Zenith. Toen we die kant op liepen zagen we in de verte een rij staan… nog geen idee dat het voor Zenith was! Toen het dus echt zo bleek te zijn werden we enorm nieuwsgierig wat er zo speciaal aan is om voor dit restaurantje in de rij te gaan. Gelukkig hadden we binnen 10 minuten al een plekje, dus dat viel mee! We zaten precies zo dat we de koks bezig zagen met het maken van de gerechten. Nou echt waar, het water liep ons in de mond. Echt ALLES zag er verrukkelijk uit. Ik heb daar een heerlijk gepocheerd ei met bacon en avocado gegeten en als toetje hebben we nog een pancake gedeeld omdat die er gewoon té lekker uit zag! Zeker een aanrader als je het mij vraagt… je moet alleen even geduld hebben om een plekje te krijgen.

www.zenithcaffe.pt | Praça de Carlos Alberto 86 | 4050-158 Porto | Portugal

 

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart